Základem burgeru jsou naklíčené luštěniny jako červená čočka a fazole mungo, které jsou doplněné o hrachový protein a směs koření, která tvoří unikátní chuť tohoto nemasného výrobku bohatého na bílkoviny a vlákninu. Značku Strips Chips založili mladí lidé, kteří se rozhodli změnit svůj životní styl. Z firmy, která začínala v malé místnosti, bez moderní techniky, vznikla úsilím, pílí a vytrvalostí uznávaná značka, která má ambici konkurovat rychle rostoucím výrobcům, jako jsou Beyond Meat nebo Impossible Foods.
„Největší poklad jsme našli v luštěninách. Fazole a hrách jsou semena z rodiny fabaceae. Jsou cenově dostupným zdrojem bílkovin, vlákniny, minerálních látek, stopových prvků, vitamínů a jiných fytonutrientů. Nabízejí mnoho benefitů pro zdraví člověka,“ uvedl Jan Novotný ze Strips Chips, podle kterého firma razí heslo, že její výrobky mohou být hříchem konzumentů.
„Vidíme v segmentu zdravých jídel velký potenciál, a proto jsme si pro pilot vybrali právě kombinaci zavedených burgerů od Mama’s a vege plátků od Strips Chips. Obě značky jsou českého původu a míří pouze na nejvyšší segment kvality - obojí pro nás bylo důležitým faktorem při výběru,” říká Jan Siuda spoluzakladatel cloudové kuchyně MyFoodPlace. „Pokud půjde vše podle plánu, chtěli bychom postupně spouštět další produkty na bázi Strips Chips výrobků - meatballs, stripsy a další. Kluci z Mama’s mají super vizi o celém konceptu postaveném na vege bázi, který cílí na sportovce a fitness centra, a to dokonce včetně vlastního proteinového piva,” dodává Siuda.